Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”

Contact

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor

Strada Lungă, nr 100, Brașov

Tel: +4 0737.03.25.05

Fax: +4 0372.87.36.90

Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Dumbrava Rosie 2, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel: (+4) 021 3183874

Fax: (+4) 031 8145925

E-mail:

 

 

Denumire proiect:

SUCCES - SUSȚINEM CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII RESPONSABILITĂȚII SOCIALE A COMPANIILOR

 

Newsletter SUCCES - noiembrie 2015

 

*|MC:SUBJECT|*

 
View this email in your browser
SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale

Comunicat de presa: Prezentarea realizarilor proiectului SUCCES la Bucuresti. 


Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) a anuntat ieri, 25 noiembrie, rezultatele proiectului strategic “SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale”, implementat in perioada octombrie 2014 - noiembrie 2015, in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor (APRSC).

La eveniment au participat peste 50 de invitati, parteneri FNTM, colaboratori TRIPDor si Edusa, beneficiari ai proiectului si jurnalisti.
 

 


Pe perioada unui an de implementare, cele peste 80 de persoane din grupul tinta al proiectului au beneficiat de oportunitati de informare asupra conceptului de economie sociala, consultanta si consiliere in cariera, formare in competente antreprenoriale, iar 19 persoane au fost angajate in cadrul celor 5 structuri de economie sociala infiintate prin proiect.


Prin proiect, in regiunea Bucuresti-Ilfov, FNTM a infiintat 2 structuri de economie sociala, agentia de turism de turoperatoare TRIPDor si magazinul online de educatie Edusa.ro.

'Aceste initiative continua activitatea Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri in spiritul promovarii si dezvoltarii educatiei si turismului in Romania', declara Laura Popa, manager de proiect din partea FNTM.


In regiunea Centru, APRSC a infiintat 3 structuri de economie sociala: inteprinderea de arhivare Arkhive, cafeneaua HOF Cafe si atelierul de economie circulara QUIB.

 

 

 

Printre rezultatele proiectului mentionam:

  • Peste 100 de persoane au participat la Conferinta SUCCES prin economia sociala, eveniment de informare si promovare a economiei sociale, in februarie 2015 la Brasov
  • 60 de beneficiari au participat la sesiuni de consiliere si orientare in cariera, dintre care 20 din regiunea Bucuresti-Ilfov, in perioada martie-aprilie 2015
  • 28 de beneficiari au participat si au absolvit programul FNTM de formare in competente antreprenoriale, in martie 2015
  • 5 structuri de economie sociala infiintate in primavara 2015
  • 19 persoane din grupul tinta, din care 12 din grupuri vulnerabile, angajate in cele 5 structuri de economie sociala in aprilie 2015
  • Mentoring si consultanta pentru cei 19 angajati, in perioada aprilie - noiembrie 2015
  • Brand umbrela pentru colaborarea structurilor de economie sociala
  • Lansarea unui magazin online www.cumpararesponsabil.ro, pentru intreprinderi sociale, marketplace de produse care sustine cauze sociale
  • Publicare si diseminare Ghidului de bune practici in economia sociala, in noiembrie 2015.

 

 

 

 

Proiectul “SUCCES - Sustinem cresterea competitivitatii economiei sociale” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. 

Proiectul SUCCES a avut ca scop facilitarea accesului pe piata muncii a grupurilor vulnerabile, prin masuri de economie sociala si promovare a unei societati incluzive si coezive.

 

 

 
SUCCES
APRSC
FNTM

Titlul programului: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane  
Titul proiectului: SUCCES - Sustinem Cresterea Competitivitatii Economiei Sociale
Website: success-romania.ro
Parteneri: Asociatia pentru Promovarea Responsabilitatii Sociale a Companiilor - APRSC
                Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM
Editorul materialului: FNTM
Data publicarii: Noiembrie 2015

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Daca doriti sa nu mai primiti acest newsletter, va puteti dezabona.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*