Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”

Contact

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor

Strada Lungă, nr 100, Brașov

Tel: +4 0737.03.25.05

Fax: +4 0372.87.36.90

Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Dumbrava Rosie 2, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel: (+4) 021 3183874

Fax: (+4) 031 8145925

E-mail:

 

 

Denumire proiect:

SUCCES - SUSȚINEM CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII RESPONSABILITĂȚII SOCIALE A COMPANIILOR

 

Economie sociala

Seminar “egalitatea de gen și nediscriminarea la locul de muncă”

sâmbătă, septembrie 26 2015

Pe 25 septembrie am participat la seminarul “egalitatea de gen și nediscriminarea la locul de muncă”, organizat de către Fundația Multimedia pentru Democrație Locală. Evenimentul s-a adresat reprezentanților mass-media, ai administrației publice și ai societății civile din Regiunea Centru.

Detalii

Fishing for a dream - campania umanitara

miercuri, aprilie 15 2015

"Fishing for a dream" este o campanie umanitara de strangere de fonduri pentru trei cauze umanitare. Fiecare cauza are propriul vis, iar pentru acest vis suntem chemati toti sa luptam. 9 vedete din lumea cinematografiei, muzicii, sportului si-au anuntat deja intentia de a participa la aceasta campanie.

Detalii

Legea economiei sociale intra in vigoare astazi, 27 august 2015.

joi, august 27 2015

Legea economiei sociale, publicată pe 28 iulie 2015, în Monitorul Oficial, a intrat în vigoare astăzi, 27 august 2015. Legea propune înființarea a două noi tipuri de entități juridice: întreprinderea socială înteprinderea socială de inserție care vor asigura inserția profesional a angajaților din grupuri vulnerabile și facilitarea accesului acestora la resursele și serviciile comunității.

Detalii

Legea economiei sociale a fost publicata in Monitorul Oficial

miercuri, august 19 2015

Legea economiei sociale, apărută marți, 28 iulie, în Monitorul Oficial, propune înființarea a două noi tipuri de entități juridice, întreprinderea socială și înteprinderea socială de inserție care vor asigura inserția profesional[ a angajaților din grupuri vulnerabile și facilitarea accesului acestora la resursele și serviciile comunității. Legea nr. 219/2015 privind economia socială va intra în vigoare în 30 de zile de la publicare, pe 27 august.

Detalii

CE PRETUIESC “INGERII”. Cel mai important argument pentru investitorii care pariaza pe start-upuri

luni, august 17 2015

Multe afaceri la inceput de drum sunt finantate de fonduri de investitii. De 16 ori mai multe, insa, primesc bani de la indivizi bogati, numiti “angel investors”. In Statele Unite, sunt peste 300.000 care au pariat in 2014 mai mult de 24 de miliarde de dolari, conform unui raport al Center for Venture Research.

Detalii

Legea Business Angels adoptata de Parlamentul Romaniei

joi, mai 7 2015

Legea Business Angels este un succes in ceea ce priveste masurile de stimulare a business-ului local si o aparitie fireasca in spatiul juridic romanesc. Legea Business Angels, prin prevederile sale, asează pe un traseu ascendent vectorii mediului de afaceri national Andrei Gerea, Ministrul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.

Detalii

Economia Sociala in Romania

marţi, martie 17 2015

In Romania, economia sociala s-a remarcat incepand cu 2011 ca un sector important al vietii economice si sociale. In anul 2009 economia sociala furniza in Romania 159,847 locuri de munca, adica 3,3% din totalul locurilor de munca.

Detalii

Turism și economie socială

vineri, martie 6 2015

Detalii

Etichete de economie socială

miercuri, februarie 18 2015

Detalii

Assoclic – programul de donatii IT al Ateliere Fara Frontiere

marţi, februarie 17 2015

Programul Assoclic are nevoie de 100 de monitoare LCD pentru a completa cele 500 de calculatoare ce vor fi livrate in februarie - martie la 162 de beneficiari ASSOCLIC 2014 etapa a 2-a.

Detalii

Intreprinderi sociale vs. CSR

miercuri, februarie 18 2015

Detalii

Economia socială vs. economia de piață

vineri, februarie 13 2015

Economia socială, în comparație cu economia de piață, nu are ca scop obținerea profitului, ci îmbunătățirea calității vieții și oferirea de oportunități adresate grupurilor vulnerabile sau în situații de risc.

Detalii

Reciclarea creativă în contextul economiei circulare

vineri, februarie 13 2015

De la economie liniară, la economie circulară nu e decât un arc de cerc.

Detalii

Impactul economiei circulare la nivel european

vineri, februarie 13 2015

Transformarea economiei actuale într-o economie circulară în care nimic nu se pierde, totul se transformă, are în vedere dezvoltarea durabilă și agrenarea resursei umane în acțiuni responsabile.

Detalii

Solutii de finantare: Crowdfunding

miercuri, ianuarie 28 2015

Crowdfunding-ul este o modalitate de finantare prin atragerea de imprumuturi (sume mici si foarte mici) de la multe persoane si este deseori folosita pentru finantarea unei idei de antreprenoriat social.

Detalii

Protecția mediului

marţi, ianuarie 27 2015

Detalii

Antreprenoriat social

joi, ianuarie 22 2015

Antreprenoriatul social este o forma a antreprenoriatul in care "intreprinderea sociala" infiintata este orientata spre rezolvarea unor probleme de natura sociala si pune pe primul plan reinvestirea profitului. Esenta antreprenoriatului social consta urmarirea imbunatatirii conditiilor de viata si oferirea de noi oportunitati pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Detalii

Combaterea sărăciei prin stimularea antreprenoriatului

joi, ianuarie 15 2015

Pentru a înțelege cât mai bine care sunt metodele prin care sărăcia în lume poate fi ameliorată, trebuie să punem persoana în centrul gândirii economice. De asemenea, aflăm mai multe despre cauzele sărăciei dacă abordăm problema în sens contrar și ne întrebăm care sunt, de fapt, cauzele bogăției.

Detalii

Ce este dezvoltarea durabilă?

marţi, ianuarie 13 2015

Definiția dezvoltării durabile dată de Comisia Mondiala pentru Mediu si Dezvoltare este: "dezvoltarea durabila este dezvoltarea care urmareste satisfacerea nevoilor prezentului, fara a compromite posibilitatile generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi".

Detalii

Ce e economia socială

vineri, ianuarie 9 2015

Economia socială (numită şi „economie solidară” sau „al treilea sector) s-a dezvoltat din necesitatea de a găsi soluţii noi, inovatoare unor probleme sociale, economice sau de mediu ale comunităţilor şi pentru satisfacerea nevoilor membrilor comunităţii care sunt ignorate sau insuficient acoperite de sectorul public sau privat.

Detalii

Egalitate de sanse

vineri, ianuarie 9 2015

Egalitatea de şanse este conceptul conform căruia toate fiinţele umane sunt libere să-si dezvolte capacităţile personale şi să aleagă fără limitări impuse de roluri stricte.

Detalii