Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”

Contact

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor

Strada Lungă, nr 100, Brașov

Tel: +4 0737.03.25.05

Fax: +4 0372.87.36.90

Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Dumbrava Rosie 2, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel: (+4) 021 3183874

Fax: (+4) 031 8145925

E-mail:

 

 

Denumire proiect:

SUCCES - SUSȚINEM CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII RESPONSABILITĂȚII SOCIALE A COMPANIILOR

 

APEL | Fonduri de 270.000 de dolari pentru ONGurile mici

Fondul de Inovare civila al FDSC a lansat, incepand cu 15 mai, un apel pentru propuneri de proiecte de implicare in comunitate. La dispozitia organizatiilor neguvernamentale sunt pusi peste 270.000 de dolari, prin granturi in valoare de aproximativ 15.000 de dolari. Programul se va derula in parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF). Eligibile sunt organizatiile necuvernamentale infiintate pe teritoriul Romaniei pot depune scrisoarea de intentie pana pe 3 iulie 2015, ora 16.00. 

Conform comunicatului oficial, una dintre cele mai serioase probleme intampinate de societatea civila din Romania este lipsa fondurilor. Buna parte dintre organizatiile societatii civile se confrunta cu dificultati in accesarea fondurilor structurale, gestionarea acestora fiind in continuare dificila. In acest context, Fondul pentru Inovare Civica este considerat un fond “de tranzitie” pentru organizatiile mici, prin care acestea dobandesc experienta necesara pentru gestionarea de proiecte cu bugete si proceduri complexe. Programul se adreseaza in anii urmatori, cu precadere, organizatiilor mici, ce lucreaza la “firul ierbii”, si al caror buget nu depaseste 60.000 $/ an.

Confrom FDSC, prin intermediul programului vor fi sprijinite initiative in urmatoarele domenii:
-    Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor 
-    Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
-    Educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii


O organizatie poate depune cel mult 3 scrisori de intentie,  in calitate de solicitant sau partener, dintre care maxim 2 in calitate de solicitant.  
Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul solicitantului.

Aici puteti consulta un model descrisoare de intentie