Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”

Contact

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor

Strada Lungă, nr 100, Brașov

Tel: +4 0737.03.25.05

Fax: +4 0372.87.36.90

Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Dumbrava Rosie 2, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel: (+4) 021 3183874

Fax: (+4) 031 8145925

E-mail:

 

 

Denumire proiect:

SUCCES - SUSȚINEM CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII RESPONSABILITĂȚII SOCIALE A COMPANIILOR

 

Assoclic – programul de donatii IT al Ateliere Fara Frontiere

Doneaza un monitor vechi pentru un viitor nou

 

 

Programul Assoclic are nevoie de 100 de monitoare LCD pentru a completa cele 500 de calculatoare ce vor fi livrate in februarie - martie la 162 de beneficiari ASSOCLIC 2014 etapa a 2-a. 

  

De ce sa donezi?

 

Monitoarele de care au nevoie copii din scolile din Romania se afla in depozitele companiilor, asteptand casarea sau transportul catre groapa de gunoi.

 

La Ateliere Fara Frontiere aceste echipamente pot fi valorificate si donate scolilor si ONG-urilor din zonele defavorizate din Romania.

 

 Ce este ASSOCLIC?

 
ASSOCLIC este un program de donatii de echipamente IT lansat in 2009 de catre Asociatia Ateliere Fara Frontiere.

 

De atunci si pana astazi au dotat 1070 de organizatii non-profit cu un total de 5373 de calculatoare. De ele se bucura 156.775 de beneficiari. Dintre acestia, 87% sunt copii si tineri care se confrunta cu dificultati materiale, analfabetism digital si abandon scolar.

 

Pentru colectari va rugam sa il contactati pe Andrei Breazu la:

Tel: 0745.028.105 - 0314.259.010

Email:

Mai multe informatii despre Programul Assoclic aici, iar despre activitatea Ateliere Fara Frontiere si procedura de colectare aici.

 

Decalajul informatic este in continuare extrem de mare in Romania. In anul 2013, 55,8% din totalul gospodariilor din Romania detin un calculator acasa, iar 52,9% sunt conectate la internet, arata o analiza efectuata de Institutul National de Statistica (INS).

 

Situatia este dezechilibrata insa. Doar 16% din gospodariile din mediul rural detin un computer. Dezechilibrul este acelasi intre companii si institutii, intre scolile de la oras si cele din mediul rural. Aproape 20% dintre tinerii romani cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani nu au folosit niciodata calculatorul, dupa cum arata o ancheta Eurostat din 2011. Sunt multi tineri in mediul rural care au invatat sau invata in scoli fara calculatoare.

 

Mergand pe teren si vizitand foarte multe scoli, echipa Ateliere Fara Frontiere a fost impresionati de nivelul foarte scazut al dotarilor IT in domeniul educational.  Mai mult, echipamentele care exista sunt depasite, vechi si chiar nefunctionale.

 

Distanta dintre comunitatile cu acces la unealta informatica si comunitatile defavorizate este foarte mare, mai ales ca, pana la finalul acestui deceniu, 90% din slujbele existente pe piata muncii vor necesita competente digitale, conform estimarilor Comisiei Europene.

 

Din 2008, Asociatia Ateliere Fara Frontiere si-a insusit misiunea de reducere a decalajului informatic si, de aceea, in fiecare an donam sute de calculatoare reconditionate in atelierul de insertie catre scoli, asociatii si institutii publice, cu ajutorul partenerilor nostri, pentru a sprijini proiecte de educatie, integrare sociala si formare profesionala, pentru persoane apartinand grupurilor vulnerabile si provenind din zone defavorizate.

 

ASSOCLIC este programul national de donatii IT al Ateliere Fara Frontiere. Este un apel la propuneri de proiecte destinat structurilor non-profit din Romania. Pentru a asigura o procedura de selectie, este alcatuit un juriu din partenerii programului, care decid unde merg calculatoarele.

 

Prin Assoclic, au fost premiate pana in prezent 1070 de institutii non-profit cu un total de 5373 de echipamente IT complete. Astfel, peste 156.000 de copii, tineri, adulti dar si varstnici apartinand grupurilor vulnerabile au acces la informatie si beneficiaza de o sansa in plus la educatie si la integrare sociala si profesionala.