Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”

Contact

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor

Strada Lungă, nr 100, Brașov

Tel: +4 0737.03.25.05

Fax: +4 0372.87.36.90

Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Dumbrava Rosie 2, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel: (+4) 021 3183874

Fax: (+4) 031 8145925

E-mail:

 

 

Denumire proiect:

SUCCES - SUSȚINEM CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII RESPONSABILITĂȚII SOCIALE A COMPANIILOR

 

CE PRETUIESC “INGERII”. Cel mai important argument pentru investitorii care pariaza pe start-upuri

Multe afaceri la inceput de drum sunt finantate de fonduri de investitii. De 16 ori mai multe, insa, primesc bani de la indivizi bogati, numiti “angel investors”. In Statele Unite, sunt peste 300.000 care au pariat in 2014 mai mult de 24 de miliarde de dolari, conform unui raport al Center for Venture Research.

 

Harvard Business Review a investigat cum isi aleg “ingerii” companiile pe care le sustin. Ce conteza pentru investitorii individuali?

 

  • Fondatorii. “Capacitatea operationala a echipei initiale e foarte importanta in fazele initiale ale unui start-up” spune autorul cercetarii.

 

  • Investitorii. Cu cat sunt mai experimentati, cu atat tind sa evalueze mai ales echipa de fondatori, semn ca acesta este un important indicator de succes

 

  • Pasiunea. Conteaza foarte mult atunci cand proiectele sunt finantate prin intermediul platformelor precum Kickstarter – fondatorii care arata pasiune, au sanse de trei ori mai mari de a strange banii de care au nevoie. Dar e aproape irelevanta pentru investitorii “angel”. Decisiva aici e pregatirea – o idee bine articulata, intelegerea pietei si a punctelor critice.

 

“INGERI” IN APROPIERE

In Romania sunt aproape 70 de oameni interesati in a finanta idei noi, potrivit Angel.co, o comunitate globala de fondatori si finantatori. Plus inca mai mult de 5.000 interesati de Romania. Aviz celor care au idei bune, echipe competente si sunt pregatiti.

 

Speech TED

Bill Gross, fondatorul Idealab, antreprenor si mentor pentru zeci de fondatori, sustine intr-un speech TED, ca dincolo de idee, de finantare, de echipa si modelul de business, ceea ce conteaza cel mai mult in succesul unei noi afaceri este momentul lansarii.

 

Sursa: http://ceicareschimbajocul.ro/