Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”

Contact

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor

Strada Lungă, nr 100, Brașov

Tel: +4 0737.03.25.05

Fax: +4 0372.87.36.90

Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Dumbrava Rosie 2, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel: (+4) 021 3183874

Fax: (+4) 031 8145925

E-mail:

 

 

Denumire proiect:

SUCCES - SUSȚINEM CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII RESPONSABILITĂȚII SOCIALE A COMPANIILOR

 

Economie sociala la Romanian Business Leaders Summit 2015

Pe 12 și 13 februarie 2015 a avut loc Ediția a IV-a a Romanian Business Leaders Summit - Liderii unei lumi în schimbare. Antreprenoriatul social a fost printre subiectele discutate de cei peste 250 de participanți - antreprenori și executivi români și peste 40 de vorbitori în cele 14 sesiuni ale evenimentului.

Liderii din companii și antreprenorii traversează o perioadă în care nu se mai orientează doar către profit, ci se întreabă dacă pot avea și un rol social. Acesta a fost mesajul transmis de Mihail Marcu, președintele Fundației Romanian Business Leaders (FRBL), în deschiderea Romanian Business Leaders Summit, care se desfășoară în 12-13 februarie 2015, la București, informează rbls.ro

Steven van Groningen, președinte al Raiffeisen Bank Romania și invitat al sesiunii plenare „Tendințe și teme pentru 2015”, a adăugat că acele companii care se implică în proiecte menite să creeze valoare și în afara organizațiilor „nu au decât de castigat”. Van Groningen a mai menționat că „E mai ușor să creezi valoare dacă te uiți mai departe decât ce este organizația ta. Facem din economisirile mici, facem bani care pot fi dați pe termen lung pentru antreprenori. Banii sunt dați în scop evolutiv. Trebuie să ne focusăm pentru a crea valoare, nu individual, ci împreuna, și daca faci asta evident o să ai și de câștigat”, scrie economiczoom.ro.

 
Sorin Axinte, membru al board-ului FRBL crede că acțiunile concertate ale mediului antreprenorial pot produce un impact major la nivelul societătii. „Noi toți cei care ne aflăm aici, acum, putem influența direct sau indirect 15.000 de oameni (angajați, parteneri, furnizori etc), estimativ", a declarat acesta.  
 
Printre participanți s-a aflat și Marie Ringler, fondatoarea Ashoka Austria, cea mai mare rețea de antreprenori sociali din lume. Guvernele și autoritătile locale nu mai pot face față problemelor sociale presante, așa a luat amploare fenomenul antreprenoriatului social, la nivel mondial, a explicat Marie Ringler, cf. rbls.ro
 
La ora actuală există mai multe nevoi la care, cu o abordare de tip <think big> din partea mediului de business, putem găsi rezolvare. Piața muncii, energia, autismul sunt câteva exemple”,  a declarat Marie Ringler. „Sper să venim în România și să găsim parteneri printre dvs. Există oameni fantastici aici”, a spus Ringler.
 
Demet Ozdemir, partener și director al Departamentului de asistență în tranzacții, EY, a declarat: „Primul lucru de care au nevoie antreprenorii este accesul la fonduri. Al doilea lucru de care au nevoie este suportul statului în ceea ce privește taxele. Îndepartarea barierelor pentru creșterea colaborării este o altă metodă pentru îmbunătățirea mediului de lucru pentru antreprenori".

Sesiunea plenara dedicată modelelor de success antreprenorial a prezentat mai multe metode de rezolvare a unor probleme care, până acum, erau lăsate exclusiv în sarcina politicii publice sau a pieței. Panelul de speakeri i-a mai inclus pe: Felix Patrascanu, co-fondator FAN Courier; Istvan Mar, presedinte Fructul Secuiesc; Horia Cardos, fondator Agroland. 

La eveniment a participat și Marius Bostan, președintele FNTM.