Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte în oameni!”

Contact

Asociația pentru Promovarea Responsabilității Sociale a Companiilor

Strada Lungă, nr 100, Brașov

Tel: +4 0737.03.25.05

Fax: +4 0372.87.36.90

Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Dumbrava Rosie 2, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel: (+4) 021 3183874

Fax: (+4) 031 8145925

E-mail:

 

 

Denumire proiect:

SUCCES - SUSȚINEM CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚII RESPONSABILITĂȚII SOCIALE A COMPANIILOR

 

FNTM sustine Re>patriot, repatriere prin antreprenoriat

Fundatia Națională a Tinerilor Manageri – FNTM susține proiectul Re>patriot lansat pe 14 aprilie a.c. Inițiat de Romanian Business Leaders, Re>patriot (repatriot.ro) il are ca lider de proiect pe Marius Bostan, președintele FNTM, și își propune  să atragă românii plecați în străinătate înapoi acasă, pentru a deschide o afacere. În acest scop vor fi organizate, pentru început, 7 conferințe în străinătate. Problema pe care o rezolvă proiectul este accesul la informație de prima mână despre oportunitatile de a fi antreprenori în România.

Impactul social al întoarcerii în țară a unei părți a românilor cu inițiativă, pentru a porni afaceri aici, va fi unul major. "Sunt convins ca aceasta initiativa ar putea atrage În țară mai multe miliarde de euro, bani ce vor intra în economia reală și ar putea duce la o folosire mai eficientă a banilor europeni. Consider ca aceasta inițiativă va aduce plusvaloare în economia romanească, ducând la o creșterea economica de peste 5% anual. De asemenea, va arata romanilor plecați că se dorește întoarcerea lor în țară", scrie Marius Bostan pentru fntm.ro.   

 
Proiectul are ca suport online website-ul repatriot.ro și o pagina pe reteua de socializare Facebookunde sunt incluse informații despre proiect, povești de succes (ale antreprenorilor care au reușit să-și construiască business-uri sănătoase și corecte), ghiduri pentru antreprenori, program de conferințe, oportunități de finanțare și posibilități de sponsorizare. 

LOGO-REPATRIOT_800x533

 

În diaspora sunt milioane de români. Conform unui studiu realizat în 2012, în Italia, 23% dintre români declarau că doresc să investească într-o afacere în România, sau care vor să se întoarcă în căutarea unui loc de muncă. Proiectul se adresează in general românilor care trăiesc în Italia, Spania, Marea Britanie sau alte ţări.

 

Proiectul se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere în țară, transferand astfel în România expertiza și bunele practici dobândite în țara adoptivă.

 

ROMÂNIA ARE NEVOIE DE CREATORI DE VALOARE!

 

Proiectul presupune, pentru început, organizarea a șapte conferinţe în Italia, Spania și Marea Britanie, prin care românii să ia contact direct cu antreprenori de succes care fac business corect în România. În cadrul evenimentelor, vor fi promovate oportunităţile de a face business în ţară și vor fi prezentate exemple de succes ale antreprenorilor care au ales să rămână în România și au reușit să construiască business-uri sănătoase și corecte.

 

Proiectul va dezvolta și va pune la dispoziţie un portal cu informaţii agregate despre a începe o afacere în România și va oferi consiliere în legătură cu oportunităţile de business și de angajare în ţară.

 

Guvernul, instituțiile, organizațiile din țară și alte grupuri ale societății civile pot ajuta antreprenorii veniți din diaspora să valorifice resursele de care au nevoie și să depășească obstacolele pentru dezvoltarea unor zone economice robuste în România. Reducerea diferențelor dintre Vest și România și introducerea de noi idei de afaceri sunt unele dintre cele mai valoroase contribuții ale românilor plecați în străinătate.

 

Suntem gata sa promovăm cu toate forțele acest program pentru a ne aduce valorile în țară!